Стани хероин за исцелување

Без разлика дали се пациенти, семејство, пријатели, чувари, медицински професионалци или застапници на ретки болести, нашите лековити херои ја делат истата визија:

Ниту една болест не е премногу ретка за лек.

Лековитите херои одат над и подалеку за да ја поддржат заедницата на МФПР со тоа што даваат одржливи, месечни подароци за поддршка на нашата мисија за подобрување на квалитетот на животот за сите оние кои се зафатени од пемфигус и пемфигоид.

Стани хероин херој денес!

Повеќето пациенти со pemphigus и pemphigoid не знаат кој било друг со овие болести се додека не се поврзат со Заедница на IPPF.

Помогнете им на пациентите да знаат дека не се сами.

ДОНАТИ ДЕНЕС

Преземете ги презентациите

Присуствувајте на конференцијата и сакате повеќе?

Мис на конференцијата целосно?

IPPF Природна историја студија

Спонзорирана од NORD и FDA, оваа нова студија ќе ги унапреди P / P истражувањата со помош од ВАС, пациентот.

Повеќе информации

PemPress логото

Новинска страница на IPPF во кој се прикажани најновите сознанија, застапување, поддршка на пациентите и Фондацијата.

Корисно, Познато
Персоналот

Нашите здравствени тренери за врсници се повеќе од извор на информации, тие се пациенти како тебе.

Дознај повеќе

слика на една среќна постара двојка која се држи едни со други

Пациенти и старатели

Добијте прилагодена поддршка како пациент, старател, член на семејството или пријател.

слика на група доктори стоејќи една до друга

За медицински професионалци

Пронајдете ги листите со препорачани стручни совети, информации за болести и третман и многу повеќе.

слика на стоматолог кој работи на пациенти со заби

P / P Програма за свесност

Зголемувањето на свеста за П / П е од суштинско значење за намалување на времето на дијагноза и доцнењата во третманот.

"IPPF секогаш ми помага да се вратам на вистинскиот пат" - Патриша, Калифорнија
-2015 10-09T09: 25: + 31 00: 00
"IPPF секогаш ми помага да се вратам на вистинскиот пат" - Патриша, Калифорнија
"Меи Линг, Ви благодарам многу за вашата загриженост и охрабрување. Минатата година кога првпат зборувавме, бев на прилично ниско место. Поради вашиот совет и љубезни зборови. Јас продолжив да се борам и не можев тоа го направи без ваша помош ". - Рајан, Калифорнија
-2015 09-16T08: 48: + 34 00: 00
"Меи Линг, Ви благодарам многу за вашата загриженост и охрабрување. Минатата година кога првпат зборувавме, бев на прилично ниско место. Поради вашиот совет и љубезни зборови. Јас продолжив да се борам и не можев тоа го направи без ваша помош ". - Рајан, Калифорнија
"Како некој ново (и конечно!) Дијагностициран со ММП, Не можам да кажам доволно за Меи Линг Мур, тренер кој ја слуша и информира и се грижи толку длабоко. Оваа организација е Божји дар! "

-Јуди

-2014 09-30T15: 44: + 48 00: 00

-Јуди

"Како што некој ново (и конечно!) Го дијагностицира ММП, не можам да кажам доволно за Меи Линг Мур, тренер кој ја слуша и информира и се грижи толку длабоко. Оваа организација е божји дар!"
"Тоа беше корисно да знам дека можам да добијам поддршка од IPPF и други со слични услови! Еден ден, се надевам дека ќе присуствувам на годишната конференција!"
- Бони
-2014 09-02T19: 47: + 45 00: 00
"Тоа беше корисно да знам дека можам да добијам поддршка од IPPF и други со слични услови! Еден ден, се надевам дека ќе присуствувам на годишната конференција!" - Бони
"Кога првпат се дијагностицирав, по една месец ја напуштив болницата, изгубен и малодушен, ти помогнавте да ме подземјете за време на најлошото време од мојот живот. Не го кажав тоа пред јавно, БЛАГОДАРАМ за своето застапување и СИТЕ што правиш во наше име! "
- Randi, FL
-2014 08-28T08: 36: + 16 00: 00
"Кога првпат се дијагностицирав, по една месец ја напуштив болницата, изгубен и малодушен, ти помогнавте да ме подземјете за време на најлошото време од мојот живот. Не го кажав тоа пред јавно, БЛАГОДАРАМ за своето застапување и СИТЕ што правиш во наше име! " - Randi, FL
"Кога првпат бев дијагностициран, местото и лидерите ми одговорија на моите прашања и грижи. Цени ги сите информации што ни ги давате, затоа што не се чувствувате сами".
- Пеги, ОХ
-2014 08-28T08: 35: + 05 00: 00
"Кога првпат бев дијагностициран, местото и лидерите ми одговорија на моите прашања и грижи. Цени ги сите информации што ни ги давате, затоа што не се чувствувате сами". - Пеги, ОХ
"Јас навистина не можам да ги најдам зборовите уште еднаш, ви благодарам, за вашата добра работа!"
-2014 07-17T22: 12: + 47 00: 00
"Јас навистина не можам да ги најдам зборовите уште еднаш, ви благодарам, за вашата добра работа!"
"Цениме сета своја напорна работа во едуцирањето на оние од нас овде кои се занимаваат со оваа бизарна болест!"
- Гери
-2014 07-17T22: 12: + 14 00: 00
"Цениме сета своја напорна работа во едуцирањето на оние од нас овде кои се занимаваат со оваа бизарна болест!" - Гери
"Голем извор на информации, за ново дијагностицирани и повторно разгледување на луѓе со Pemphigus & Pemphigoid. Ве молиме продолжете со добри момци!"
- Тони, Велика Британија
-2014 07-17T22: 11: + 49 00: 00
"Голем извор на информации, за ново дијагностицирани и повторно разгледување на луѓе со Pemphigus & Pemphigoid. Ве молиме продолжете со добри момци!" - Тони, Велика Британија
"Мислам дека тоа е спасител на животот, прекрасно е да имаме некој да разговара со кој има и овој проблем. Поддршката е единствениот одговор кој ќе ни помогне ментално и емотивно преку оваа ужасна болест".
- Пат, И.А.
-2014 07-17T22: 11: + 23 00: 00
"Мислам дека тоа е спасител на животот, прекрасно е да имаме некој да разговара со кој има и овој проблем. Поддршката е единствениот одговор кој ќе ни помогне ментално и емотивно преку оваа ужасна болест". - Пат, И.А.
"Не знам што би направил со оваа веб-страница, тие ми помогнаа да најдам лекар во мојата област, а врсните тренери се одлични, сите тие се луѓе кои се преку исто како и нас. Нејзиното освежување да разговара со некого која е запознаена со мојата болест ".
- Миа
-2014 07-17T22: 10: + 54 00: 00
"Не знам што би направил со оваа веб-страница, тие ми помогнаа да најдам лекар во мојата област, а врсните тренери се одлични, сите тие се луѓе кои се преку исто како и нас. Нејзиното освежување да разговара со некого која е запознаена со мојата болест ". - Миа
"Веб-страницата на IPPF има исклучително корисни информации за секој кој се занимава со оваа болест. Научив многу од тоа место како што правев од моите лекари. Персоналот е прекрасно корисен и одлично ги одржува одличните конференции".
- Скот, Ил
-2014 07-17T22: 09: + 48 00: 00
"Веб-страницата на IPPF има исклучително корисни информации за секој кој се занимава со оваа болест. Научив многу од тоа место како што правев од моите лекари. Персоналот е прекрасно корисен и одлично ги одржува одличните конференции". - Скот, Ил
"Оваа организација е најубав ресурс и поддршка, јас многу ќе го препорачав тоа, сигурно ми помогна!"
- Вики, НЦ
-2014 05-06T23: 45: + 08 00: 00
"Оваа организација е најубав ресурс и поддршка, јас многу ќе го препорачав тоа, сигурно ми помогна!" - Вики, НЦ
"Јас го правам тоа многу подобро благодарение на IPPF. Јас сум бил на третман една недела и чувствувам 100% подобро! Сакам да му се заблагодарам на IPPF, бидејќи ако не сум ја добил листата на лекарски референци, не би најдов лекар кој правилно може да се однесува со мене ".
- Кетура, Њујорк
-2014 05-06T23: 25: + 08 00: 00
"Јас го правам тоа многу подобро благодарение на IPPF. Јас сум бил на третман една недела и чувствувам 100% подобро! Сакам да му се заблагодарам на IPPF, бидејќи ако не сум ја добил листата на лекарски референци, не би најдов лекар кој правилно може да се однесува со мене ". - Кетура, Њујорк
ЗНАЕТЕ ЈА ВАШАТА ПРИКАЗНА
прашајте ја тренерската икона

Имате прашање за болест, третман или начин на живот?

Нашите тренери за здравје од врсници се исто така пациенти. Тие нудат информации, искуство и поддршка што не можат да се најдат на друго место.
Дознај повеќе